Frans Post - La Poste Bijhouden

Volg La Poste-pakketten moeiteloos met TrackingMore. Ontdek La Poste Frankrijk en internationale verzendinzichten hier.

laposte
  For businesses

  Frans Post - La Poste branded tracking experience

  Give customers the best post-purchase experience with proactive delivery updates

  Start free >
  For developers

  Frans Post - La Poste tracking API and webhooks

  Designed for developers to integrate USPS tracking functionality easily.

  Get free Frans Post - La Poste tracking API
  For Shopify

  Frans Post - La Poste tracking for your shopify store

  Best tracking tool in Shopify, works perfectly well with dropshipping stores.

  Get Shopify App >
  Volg La Poste-pakketten moeiteloos met TrackingMore. Ontdek La Poste Frankrijk en internationale verzendinzichten hier.

  Contents

  • La Poste volgen
  • Over La Poste
  • La Poste Tracking Service
  • Hoe kan ik mijn La Poste-pakket volgen?
  • La Poste Trackingnummer
  • La Poste Tracking Status
  • La Poste Tracking API
  • Veelgestelde vragen over het volgen van La Poste
  • Contact opnemen met de klantenservice van La Poste

  La Poste volgen

  La Poste is de grootste postdienstverlener van Frankrijk en biedt een breed scala aan diensten, waaronder pakketbezorging, postbezorging en expresbezorging. Bovendien werkt het samen met tal van online retailers om logistieke en leveringsoplossingen te bieden, waardoor het een belangrijke speler is in de Franse e-commercesector.

  Bovendien biedt La Poste France diensten voor het volgen van zendingen. Een post of pakket verzonden via de La Poste Als u een post of een pakket via La Poste France hebt verzonden, kan eenvoudig worden gevolgd met behulp van een tracking-ID. Deze trackingfunctie is niet beschikbaar voor de pakketten die binnen Frankrijk moeten worden afgeleverd, maar in andere landen, bijvoorbeeld de VS en Canada.

  Over La Poste

  La Poste is een postdienst die geaccrediteerd is in Frankrijk. Met de oprichting in 1991 is La Poste de eerste postdienstverlener van het land en natuurlijk de grootste. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parijs en heeft zijn diensten internationaal uitgebreid tot 5 continenten en meer dan 60 landen. Het bedrijf heeft ook twee aandeelhouders: Caisse des Dépôts et Consignations en de Franse overheid.

  Hoewel post- en pakketbezorging de hoofdactiviteit van het bedrijf is, biedt het ook mobiele telefoniediensten, verzekeringen en bankfaciliteiten. Daarnaast heeft het digitale oplossingen zoals Digipost voor veilige opslag van e-documenten. Het bedrijf heeft ook een apart platform gelanceerd voor diensten zoals e-handtekeningen, elektronische facturen en digitale archieven.

  La Poste heeft 17.000 verkooppunten in heel Frankrijk en verwelkomt dagelijks een toestroom van 1,3 miljoen klanten, waardoor het een kernonderdeel is van het leven van de Franse bevolking.

  La Poste Tracking Service

  La Poste maakt gebruik van geavanceerde technologie om klanten een naadloze en efficiënte manier te bieden om hun pakketten en post te volgen. Het heeft meerdere diensten die inspelen op de interesses van elke klant. Hier is een overzicht van ze allemaal!

  • Verstuur een pakket met Colissimo Online

  Colissimo is een van de verzenddiensten van La Poste waarmee klanten pakketten van elke omvang in Frankrijk en in het buitenland kunnen verzenden.  De service biedt veel voordelen voor klanten, waaronder

  - De keuze om het pakket af te geven in een brievenbus of een La Poste Contact Point en het persoonlijk af te leveren op de plaats van bestemming, in de brievenbus of afhaalpunt.

  - De service is snel en levert binnen 48 uur in het hele land.

  - Als het pakket tijdens de verzending verloren gaat of beschadigd raakt, biedt La Poste op verzoek van de verkoper ook een vergoeding.

  Naast veilige en betrouwbare verzending biedt Colissimo Online ook trackingdiensten of gepersonaliseerde follow-up. Zodra het pakket is verzonden, kunnen klanten het van begin tot eind volgen vanuit een speciale klantenruimte en op de hoogte blijven. Bovendien vereist de service ook de e-mailadressen en contactnummers van ontvangers om hen op de hoogte te stellen wanneer het pakket zijn bestemming bereikt.

  • Een pakket verzenden vanuit mijn mailbox

  De brievenbuspakketdienst van La Poste heeft de klanten in het hele land verlicht. Nu hoeven ze niet meer naar het inzamelpunt te reizen. In plaats daarvan haalt een postbode het postpakket rechtstreeks uit de brievenbus van de klant. Bijkomende servicevoordelen zijn onder meer  

  - Drie leveringsmethoden, d.w.z. in de brievenbus, met de hand tegen handtekening, en op een relaispunt of postkantoor

  - Pakketlevering binnen twee dagen.

  - Betaalbare tarieven.

  Tijdens het klaarmaken van het pakket printen klanten het Colissimo-label voordat ze een afspraak maken met de postbode. Het etiket heeft een trackingnummer, waarmee ze het pakket kunnen volgen. 

  • Een pakket verzenden vanaf een postkantoor

  De verzendservice van La Poste vanaf het postkantoor is het beste voor omvangrijke pakketten, zodat klanten hun Colissimo-labels kunnen afdrukken en de zending online kunnen voorbereiden. Ze kunnen de etiketten ook in het postkantoor afdrukken met behulp van de opnamecode als ze thuis geen printer hebben. Enkele extra voordelen zijn

  - Landelijke en wereldwijde levering.

  - Levering in het hele land binnen twee dagen

  - Redelijke servicekosten

  Bovendien houden klanten hun pakketten in de gaten door ze online te volgen.

  • Stuur een pakket naar een afhaalpunt

  La Poste biedt de Chronopost Shop2Shop-service aan, waarmee klanten pakketten van het ene relaiscentrum naar het andere kunnen verzenden. De service omvat 15.000 ophaalcentra voor afzenders en ontvangers waar ze er een kunnen kiezen.  Bovendien is het betaalbaar en beschikbaar in Frankrijk. Enkele andere voordelen zijn

  - Pakketlevering binnen 2 tot 4 werkdagen.

  -Gebruikersvriendelijk.

  -Buigzaam.

  Bovenal is ook een trackingservice van begin tot eind beschikbaar.

  • Stuur een klein pakketje

  La Poste weet hoe ze voor haar klanten moet zorgen. Daarom biedt het ook een service voor kleine pakketten. Als een pakket minder dan 3 cm en 2 kg weegt, kunnen klanten het tegen een brieftarief verzenden. Ze hoeven het alleen maar in de brievenbus te deponeren. Als het meer dan 3 cm en 2 kg is, moeten ze de zending thuis klaarmaken en afgeven bij de brievenbus, het postkantoor of van het ene afhaalpunt naar het andere. Het zijn allemaal voordelige opties voor het verzenden van pakketten in Frankrijk of daarbuiten. En het mooiste is dat klanten snel kunnen weten waar hun pakket zich bevindt terwijl ze op hun bank zitten door het gemakkelijk online te volgen.

  • La Poste Internationale Tracking

  La Poste biedt twee soorten internationale verzenddiensten, namelijk dringende of snelle bezorgdiensten met Chronopost en niet-dringende bezorgdiensten met klassieke Colissimo. Zoals de naam al aangeeft, duren de leveringen in de laatste tot 20 dagen.  Bovendien kunnen klanten ook op de hoogte blijven van hun pakket door het online te volgen. Op deze manier kunnen ze, wanneer het de bestemming bereikt, opgelucht ademhalen.

  Hoe kan ik mijn La Poste-pakket volgen?

  Volg uw La Poste-pakket eenvoudig op hun officiële website, via hun app of via een platform voor het volgen van zendingen zoals TrackingMore. Zowel La Poste France tracking als La Poste international tracking zijn beschikbaar via deze kanalen.

  • Via de officiële website van La Poste

  La Poste tracking page

  Het volgen van La Poste-pakketten op hun officiële website is eenvoudig. Volg gewoon de gegeven stappen.

  Stap 1: Ga naar de officiële website van La Poste.

  Stap 2: Voer uw trackingnummer in op de trackingbalk die op het scherm verschijnt.

  Stap 3: Klik op de knop "Volg uw zending" en de website geeft onmiddellijk de huidige status en trackinggeschiedenis van uw pakket weer.

  La Poste tracking status

  • Via de mobiele app van La Poste

  La Poste heeft ook een mobiele app ontwikkeld voor het gemak van de klant.

  La Poste mobile app

  Hier leest u hoe u uw pakketten kunt volgen via de mobiele LaPost-app.

  Stap 1: Log in op de app.

  Stap 2: Ga naar de optie "een pakket of koerier volgen" van services.

  Stap 3: Voer uw trackingnummer in de trackingbalk in.

  Stap 4: Tik op de knop "Zoeken" of "Volgen" en de app toont onmiddellijk de huidige status en trackinggeschiedenis van uw pakket.

  • Via TrackingMore

  Een superieur alternatief voor tracking is TrackingMore, een platform van derden. Hiermee kunt u moeiteloos pakketten volgen bij meer dan 1.100 vervoerders, wat zorgt voor een uitgebreide en soepele trackingervaring.

  TrackingMore La Post tracking page

  Hier zijn de stappen om uw pakketten te volgen met behulp van TrackingMore.

  Stap 1: Bezoek de officiële website van TrackingMore.

  Stap 2: Klik op de Vervoerders optie bovenaan de pagina.

  Stap 3: Zoek naar "La Poste" of "Colissimo (La Poste)" in de lijst van de koerier onderaan de pagina.

  Stap 4: Voer uw trackingnummer in het trackingvak in en klik op de knop "volgen".

  Stap 5: Bekijk de huidige status en updates van je pakket.

  TrackingMore La Poste tracking status

  Waarom zou ik ervoor kiezen om te volgen met TrackingMore in plaats van La Poste?

  Hoewel La Poste ook een trackingservice biedt, is TrackingMore een betere keuze ter vergelijking.

  • TrackingMore volgt niet alleen La Poste-zendingen, maar ook meer dan 1.100 andere LSP's. U hoeft dus geen verschillende koerierswebsites te bezoeken om een enkel pakket te volgen als het aan meerdere LSP's wordt overhandigd om u te bereiken.
  • Als u een e-commerce verkoper bent, biedt TrackingMore tal van oplossingen voor het in bulk volgen van pakketten, waardoor u zowel tijd als moeite kunt besparen. Bijvoorbeeld CSV-upload en API-integratie.
  • Als er veel verkeer op de website van La Poste is, wordt het traag. In zo'n geval is TrackingMore een tijdsbesparing.
  • TrackingMore heeft een uitgebreide tracking oplossing die e-commerce eenvoudig maakt.

  La Poste Trackingnummer

  Elk pakket dat vanuit een specifiek magazijn of postkantoor wordt afgeleverd, krijgt een uniek nummer toegewezen, ook wel een trackingnummer genoemd. Het geeft klanten details over de verwachte levertijd, status en huidige verblijfplaats van het pakket. Over het algemeen is het in alfanumerieke vorm of alleen cijfers.

  In het geval van LaPoste is het trackingnummer een combinatie van alfabetten en cijfers. Het formaat varieert afhankelijk van de verzendopties. Over het algemeen bestaat het uit 11-15 tekens.

  • Het trackingnummer van La Poste kan uit 11 cijfers bestaan. Bijvoorbeeld 05645487941.
  • Het kan 13 tekens lang zijn, met 1 cijfer + 1 letter + 11 cijfers. Bijvoorbeeld 2A 67450987123. Of 2 letters + 11 cijfers zoals QW12098345987.
  • Het kan ook de vorm hebben van 2 letters + 9 cijfers + 2 letters. Bijvoorbeeld DE120984567 FR. Of 14 cijfers lang zoals 29812376835672.
  • Voor internationale verzending heeft het trackingnummer 15 tekens, ofwel alle cijfers of 1 alfabet en 14 cijfers. Bijvoorbeeld A12345678912345 of 234098123487654.

  Het trackingnummer van La Poste kan het verzendnummer van de zending zijn, een bericht van doorgang of procedurenummer dat in uw mailbox is gedeponeerd, of het trackingnummer van de "partner" voor internationale zendingen.

  Als afzender vindt u het op de trackingtickets die u op het postkantoor hebt gekocht, het verzendmedium en het bewijs van storting. U kunt ook de e-mail met de orderbevestiging controleren op afdrukbare postzegels voor het trackingnummer. Aan de andere kant kan de ontvanger van het pakket het trackingnummer controleren in de e-mail die door La Poste is verzonden of door ernaar te vragen bij de afzender van het pakket.  De ontvanger kan het nummer van het transitbericht ook gebruiken voor het volgen van het pakket.

  La Poste Tracking Status

  Het begrijpen van de La Poste-status kan ingewikkeld zijn voor degenen die er de eerste ervaring mee hebben. Dus hier is een tabel om u te helpen dingen op te helderen.

  Statussen

  Beschrijvingen

  Uw pakket wordt nu verwerkt door La Poste.

  La Poste verwerkt uw pakket. Als het klaar is, wordt het afgeleverd.

  Het is onderweg.

  Je La Poste-pakket is nu verzonden. Het is op weg naar de bestemming.

  Wij maken uw pakket klaar voor levering.

  Uw pakket bevindt zich in het aflevercentrum van La Poste bij u in de buurt. Ze zijn het aan het voorbereiden voor levering.

  Uw pakket is afgeleverd.

  Uw pakket is al aangekomen op de eindbestemming.

  La Poste Tracking API

  La Poste biedt een uniforme 3-in-1 API, die het trackingproces voor posten, Colissimo- en Chronopost-zendingen verbetert. E-commerce verkopers kunnen profiteren van realtime, geharmoniseerde updates en de ervaring optimaliseren door deze API in hun systemen te integreren.

  Waarom zou ik in plaats daarvan de TrackingMore API gebruiken?

  De officiële API van La Poste is ongetwijfeld robuust, maar velen beschouwen de TrackingMore API als het toppunt van het volgen van zendingen vanwege de veelzijdige mogelijkheden.

  • Integratie met meer dan 1.100 vervoerders wereldwijd.
  • 99,9% API-uptime.
  • Uniform gegevensformaat.
  • Beveiliging op militair niveau.
  • Meerdere programmeertalen worden ondersteund.
  • 24/7 technische ondersteuning.

  Til uw bedrijf naar een hoger niveau door u vandaag nog aan te melden voor een gratis proefversie van de TrackingMore API.

  Veelgestelde vragen over het volgen van La Poste

  • Waarom werkt het volgen van La Poste niet?

  Er kunnen meerdere redenen zijn voor het probleem. Misschien heeft La Poste het pakket nog niet verwerkt, of kan er een typefout in het trackingnummer staan. Een andere reden kunnen problemen zijn met de La Poste-server. 

  • Hoe kan ik mijn internationale La Poste-pakket volgen?

  Om het La Poste International-pakket te volgen, gaat u naar de officiële website van La Poste en voert u uw trackingnummer in op de trackingbalk. Nadat u op de zoekknop hebt geklikt, wacht u een paar seconden en ziet u al snel de trackingstatus van uw pakket. De alternatieve optie is om naar de TrackingMore-website te gaan, te zoeken naar La Poste of Colissimo (La Poste) en uw trackingnummer in het trackingvak in te voeren. Binnenkort krijg je een update over je pakket.

  • Bezorgt La Poste in het weekend?

  De openingsdagen voor La Poste zijn van maandag tot en met zaterdag. Het bezorgt niet op zon- en feestdagen.

  • Hoe lang duurt het voordat La Poste internationaal levert?

  De bezorgdagen variëren afhankelijk van het land van bestemming. Hoe groter de afstand, hoe meer tijd het kost om het La Poste-pakket te bezorgen. Doorgaans duurt het 4-9 dagen voordat La Poste internationaal wordt bezorgd.

  Contact opnemen met de klantenservice van La Poste

  Neem voor vragen of opmerkingen contact op met de klantenservice van La Poste via de onderstaande contactmethoden.

  Klantenservice

  Contact nummer

  Openingstijden

  Lokaal

  3631

  Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 19.00 uur

  Zaterdag, 8.30 - 13.00 uur

  Internationaal

  0 810 821 821

  Maandag t/m vrijdag, 8.30 - 18.00 uur

  E-mail LaPoste

  https://aide.laposte.fr/email

  /

  Notitie: De klantenservice van LaPoste International biedt een contactpersoon in het Frans en Engels.

  Track all your parcels in one place.

  1224+ carriers Integrated

  Boek een demo

  Track your packages across different carriers

  TrackingMore integrated with 1224+ carriers, supporting global parcel tracking in one place.

  Track 1224+ Global Carriers >

  Beoordelingen

  Overall rating
  4.5
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  Schrijf een beoordeling

  Optimaliseer uw
  klanttraject na aankoop

  Of u nu de verzendstatus automatisch wilt bijwerken of verkoopkansen wilt creëren, wij hebben alle tools die u nodig hebt.