DHL Bijhouden

Uw DHL-pakketten eenvoudig volgen via de TrackingMore website of API-integratie, binnen enkele seconden.

dhl

DHL Bijhouden is alleen beschikbaar voor geregistreerde gebruikers.

Alstublieft meld u aan voor een gratis proefperiode >

For businesses

DHL branded tracking experience

Give customers the best post-purchase experience with proactive delivery updates

Start free
For developers

DHL tracking API and webhooks

Designed for developers to integrate USPS tracking functionality easily.

Get free DHL tracking API
For Shopify

DHL tracking for your shopify store

Best tracking tool in Shopify, works perfectly well with dropshipping stores.

Get Shopify App
Uw DHL-pakketten eenvoudig volgen via de TrackingMore website of API-integratie, binnen enkele seconden.

Contents

 • DHL volgen
 • Over DHL
 • DHL Verzendservice
 • Hoe DHL-pakketten te volgen
 • DHL-trackingnummer
 • Wat betekent elke DHL-trackingstatus?
 • DHL-tracking-API
 • Veelgestelde vragen over het volgen van DHL-zendingen
 • DHL Klantenservice

DHL volgen

DHL is de grootste logistieke dienstverlener van Duitsland en behoort tot de meest betrouwbare ter wereld. Het bedrijf heeft een "Track and Trace"-optie op zijn website, waardoor bedrijven en hun klanten een overzicht krijgen van de reizen van hun pakketten. Alle DHL-verzendservices bieden gratis DHL live-tracking via het DHL-trackingnummer of het DHL-vrachtbrieftrackingnummer.

Het DHL-trackingnummer is een identificatie van elke DHL-zending. Door het in het DHL-trackingvak te typen of te plakken, kunt u realtime trackinginformatie van uw DHL-pakket krijgen.

Zie ook: DHL Express Tracking   DHL eCommerce Tracking   DHL Freight Tracking   DHL Global Forwarding Tracking

Over DHL

DHL is een Duits logistiek bedrijf dat in 1969 in San Francisco, Californië, werd opgericht door drie vrienden, Adrian Dalsey, Larry Hillblom en Robert Lynn. Ze hadden eerder als koeriers gewerkt en besloten samen te werken om hun eigen bedrijf te starten, dat ze noemden met de eerste letters van hun achternaam.

Toen het bedrijf 54 jaar geleden werd opgericht, waren deze drie vrienden de enige werknemers en bezorgden ze elke post persoonlijk. Vandaag de dag is DHL eigendom van de DHL Group met het hoofdkantoor in Bonn, Duitsland, en een steeds groter wordend wereldwijd personeelsbestand van meer dan 600.000 werknemers in 220 landen en bestemmingen.

DHL Verzendservice

DHL biedt een scala aan verzendservices, aangevuld met het volgen van DHL-zendingen om aan uw zakelijke en individuele behoeften te voldoen.

 • Overzicht van DHL Shipping Service

Hieronder vindt u een gedetailleerd overzicht van alle verzendservices van DHL.

Naam van de dienst

Beschrijving

Subcategorieën

Bestemming van levering

Geschatte levertijd

DHL Express

Biedt een betrouwbare deur-tot-deur bezorgservice.

Express 9:00

Binnenlands en wereldwijd

Specifieke tijd op de eerstvolgende mogelijke dag

Express 10:30

Binnenlands en wereldwijd

Specifieke tijd op de eerstvolgende mogelijke dag

Express 12:00

Binnenlands en wereldwijd

Specifieke tijd op de eerstvolgende mogelijke dag

DHL Express wereldwijd

Binnenlands en wereldwijd

EOD op de eerstvolgende mogelijke dag

DHL Express Envelop

Binnenlands en wereldwijd

EOD op de eerstvolgende mogelijke dag

DHL Wereldwijde doorzending

Combineert DHL-vliegtuigen en commerciële luchtvaartmaatschappijen om betrouwbare lucht-, zee-, spoor- en wegvrachtdiensten aan te bieden.

Lucht-, zee-, spoor- en wegvracht

Binnenlands en wereldwijd

Volgende vlucht, overnachting om 1700 uur en opties voor 2-3 werkdagen

DHL Supply Chain

Brengt verschillende oplossingen samen die gericht zijn op het stroomlijnen van de supply chain

Warehousing

Vervoer

Vastgoed

Verpakking

E-commerce

Vervulling

Service logistiek

Leid logistiek partnerschap

Binnenlands en wereldwijd

Varieert afhankelijk van de oplossingen waarvoor u zich hebt aangemeld.

DHL e-Commerce Oplossingen

Stelt e-commercebedrijven in staat om in contact te komen met klanten in binnen- en buitenland

DHL SmartMail Pakket

DHL SmartMail Gebonden Drukwerk

DHL SmartMail Pakket Retourneren

Huiselijk

1-8 gemiddelde postdagen

DHL Andere wereldwijde divisies

In Europa gevestigde diensten

DHL Vracht

Europa

Varieert

Post en Pakket Deutschland

Duitsland

Varieert

 • DHL Express

DHL heeft naam gemaakt met zijn internationale verzendexpertise en brengt deze service naar u toe met DHL Express. Zoals de naam al doet vermoeden, richt deze service zich op versnelde internationale verzending, waarbij DHL probeert op de eerstvolgende werkdag te leveren.

Om het proces te stroomlijnen, geeft DHL u toegang tot douane-experts en bedrijfsadviseurs die ervoor zorgen dat uw pakketten zonder problemen door de douane kunnen. Bedrijven die zich hebben aangemeld bij DHL Express ontvangen ook preferentiële zakelijke verzendtarieven en flexibele bezorgopties.

 • DHL Wereldwijde doorzending

De wereld is nu een global village met wereldhandel als motor achter het succes van bedrijven. Met DHL Global Forwarding kan uw bedrijf wereldwijd handel drijven dankzij de vrachtvervoer-, douane-inklarings- en documentatiediensten van het bedrijf die zijn afgestemd op uw behoeften.

Het logistieke portaal van DHL biedt u een overzicht van het hele logistieke traject, zodat u gemakkelijk op de hoogte blijft van de status van uw zendingen en uw aandacht kunt richten op het ontwikkelen van andere waardegenererende aspecten van uw bedrijf.

 • DHL Supply Chain

DHL Supply Chain is een logistieke partner met een robuuste opslagruimte van 15 miljoen vierkante meter, verspreid over 1.500+ magazijnen in meer dan 50 landen wereldwijd. Ongeveer 160.000 supply chain-experts zetten zich in voor deze service om uw bedrijf te helpen met opslag, e-commerce fulfilment, verpakking en transportondersteuning.

 • DHL eCommerce-oplossingen

De snelle groei en acceptatie van online winkelen hebben het voor elk e-commercebedrijf onvermijdelijk gemaakt om een betrouwbare end-to-end verzendpartner te hebben die zijn doel kan ondersteunen om klanten een uitzonderlijke ervaring na aankoop te bieden.

DHL eCommerce Solutions bestaat om betrouwbare lokale en grensoverschrijdende pakketbezorgdiensten aan te bieden waarmee uw bedrijf al zijn klanten in alle uithoeken van de wereld van dienst kan zijn. Gestroomlijnde processen en strategisch gelegen distributiecentra zorgen voor snelle transittijden en maximale zichtbaarheid van de tracking.

 • Wereldwijde divisies van DHL

DHL omvat ook andere divisies die logistieke ondersteuning bieden aan bedrijven in andere delen van de wereld. Deze wereldwijde divisies van DHL bieden diensten op maat, waaronder weg- en spoorvracht in Europa via DHL Freight en snelle post- en verzendservice van Duitsland naar 220 landen via Post & Paket Deutschland. DHL wereldwijde tracking is beschikbaar om een transparante zichtbaarheid van de zending te garanderen.

Hoe DHL-pakketten te volgen

Volg uw DHL-pakketten naadloos, ongeacht de service waarvoor u zich hebt aangemeld met behulp van de DHL-functie voor het volgen van pakketten met uw DHL-tracking- of referentienummer. U kunt ook de TrackingMore DHL-trackingpagina of myDHL+- en myDHLi-portals gebruiken voor tracking en digitale analyse. Hieronder vindt u een gedetailleerde introductie van het volgen van DHL-verzendingen.

 • Via de officiële website van DHL

DHL tracking page

Op de DHL-trackingpagina kunt u al uw DHL-pakketten volgen door het trackingnummer in te typen en actuele informatie over hun status op te halen. Volg deze stappen om uw pakket te volgen via de officiële website van DHL.

1. Ga naar de website van DHL .

2. Voer het trackingnummer in het daarvoor bestemde veld in en klik op de rode knop "Volgen".

2. U krijgt informatie te zien over de locatie van uw pakket, inclusief geschatte levertijd en updates over eventuele uitzonderingen.

dhl tracking status

 • Via TrackingMore

TrackingMore, een van de beste tracking-aggregatoroplossingen waarmee mensen over de hele wereld hun DHL-pakketten gemakkelijk en gratis kunnen volgen zonder zich aan te melden of een app te downloaden.

TrackingMore DHL tracking page

Volg deze aanwijzingen om inzicht te krijgen in de locatie van uw DHL-pakket.

1. Log in op de TrackingMore website en klik op de knop "Vervoerders" bovenaan de startpagina.

2. Typ uw DHL-pakkettracking-ID in de daarvoor bestemde ruimte. U kunt maximaal 50 trackingnummers invoeren, gescheiden door een lijn.

3. Klik op de oranje knop "Track". TrackingMore geeft u de laatste informatie over de reis van uw pakket en wanneer u deze kunt verwachten.

TrackingMore DHL tracking status

TrackingMore is een uitstekende oplossing voor het volgen van bulkzendingen van DHL naast 1272 wereldwijde koeriers, waaronder USPS, UPS en FedEx. Het maakt het ook mogelijk om de workflow voor het volgen van bestellingen te automatiseren om de communicatie met klanten te verbeteren.

De functie voor verzendmeldingen van TrackingMore maakt het mogelijk om aangepaste e-mail- en sms-meldingen in te stellen om merkupdates naar klanten te sturen wanneer hun pakketten door elk controlepunt voor bezorging gaan. Deze functie helpt de communicatie met klanten te verbeteren, angst na aankoop te verminderen en de after-sales ervaring te verbeteren.

Voordelen van het gebruik van TrackingMore voor het volgen van DHL-zendingen

Hoewel DHL wereldwijd een breed distributienetwerk heeft, zijn de meeste distributieknooppunten geconcentreerd in grote steden en dorpen. Last-mile tracking voor zendingen die naar uw klanten in afgelegen gebieden worden verzonden, wordt uitbesteed aan lokale koeriers, waardoor de tijdigheid van de informatie die u via de DHL-website over uw zendingen krijgt, wordt beperkt.

TrackingMore heeft universele mogelijkheden voor het volgen van pakketten die ervoor zorgen dat DHL-pakketten gemakkelijk en continu kunnen worden gevolgd, ongeacht de vervoerder waaraan ze worden overhandigd, zodat er geen communicatiestoring is tussen de afzender en de ontvanger.

Het volgsysteem van TrackingMore is geïntegreerd met meer dan 1272 wereldwijde koeriers, wat garandeert dat zelfs met meerdere afhandelaars tijdens de reis van het pakket, uw team en klanten een goed zicht op de status kunnen behouden, waardoor de angst van de klant wordt geminimaliseerd en hun gemoedsrust wordt vergroot terwijl ze op hun bestellingen wachten.

DHL-trackingnummer

Elk DHL-pakket krijgt een unieke ID toegewezen, het trackingnummer. Het helpt bij het volgen van de verblijfplaats van het pakket tijdens het bezorgproces en de gebeurtenissen die zich voordoen.

 • Wat is een DHL-trackingnummer?

Een DHL-trackingnummer is een code van meerdere tekens die door DHL wordt verzonden via de e-mail met de orderbevestiging wanneer een klant online bezorging bestelt. Het kan ook rechtstreeks naar de ontvanger worden verzonden door de verzender die een pakket via DHL verzendt.

 • Indelingen en voorbeelden van DHL-trackingnummers

Het DHL-trackingnummer dat u via uw bevestigingsmail ontvangt, is afhankelijk van de DHL-service die de handelaar of verzender gebruikt om uw pakket te verzenden. De notaties van de trackingnummers zijn als volgt.

DHL Service

Beschrijving van de indelingen van DHL-trackingnummers

Voorbeeld van een DHL-trackingnummer

DHL Pakket

Het trackingnummer van DHL Parcel heeft een alfanumeriek trackingnummer van 14 tekens

30933736750716

DHL Express

Het DHL Express-trackingnummer heeft een 10-cijferig numeriek nummer

1835242905

DHL eCommerce-oplossingen

DHL eCommerce-trackingnummers variëren tussen 10 en 39 tekens

3338200762

DHL Wereldwijde doorzending

Het trackingnummer van DHL Global Forwarding is 26 tekens lang

CNEAS200927000133746370342

Veelgestelde vragen over het DHL-trackingnummer

 • Wat kan ik doen als ik mijn DHL-trackingnummer ben kwijtgeraakt?

Als u uw DHL-trackingnummer kwijt bent of zich niet meer kunt herinneren, kunt u de verkoper of verzender vragen het opnieuw te verzenden om uw pakket te kunnen volgen. Als dit niet mogelijk is, kunt u de status van uw zending ook volgen aan de hand van het referentienummer als deze via DHL Express of DHL Freight is verzonden.

 • Waarom wordt mijn DHL-trackingnummer niet herkend?

Deze fout treedt op wanneer u het verkeerde vrachtbriefnummer hebt ingevoerd. Controleer het en voer opnieuw in of neem contact op met de verzender of handelaar.

Wat betekent elke DHL-trackingstatus?

Bij het volgen van uw DHL-zendingen is het belangrijk om de verschillende statussen te begrijpen die kunnen verschijnen. Een van die statussen is de 'DHL Delivery Exception'. Dit gebeurt wanneer er onverwachte gebeurtenissen zijn die de levering van een pakket op de geplande datum verhinderen. Redenen kunnen zijn: weersomstandigheden, adresverschillen of het niet beschikbaar zijn van de ontvanger.

Hier is een overzicht van alle belangrijke DHL-trackingstatussen die u moet kennen.

Status

Betekenis

Item is vooraf geadviseerd

Het DHL-pakket heeft een verzendlabel gekregen, maar moet nog worden overhandigd aan de aangewezen koerier.

Aankomst Scan

Uw DHL-pakket is gescand bij de koeriersdienst.

Onderweg/In uitvoering

Het DHL-pakket dat je hebt verzonden of waar je op wacht, is onderweg naar de toegewezen bestemming.

Omgeleid

De bestemming van het pakket was verkeerd en moet opnieuw worden afgeleverd.

Teruggestuurd naar afzender

Het DHL-pakket kon niet bij de ontvanger worden afgeleverd en is onderweg terug naar de afzender.

Overzee aangekomen

Het DHL-pakket is afgeleverd op de overzeese bestemming.

Mislukte bezorgpoging

Er was een probleem met de levering en DHL kon het pakket niet aan de ontvanger overhandigen.

Poste Restante

Het DHL-pakket is aangekomen op het postkantoor van bestemming en blijft daar totdat de ontvanger het kan ophalen.

Ingeklaarde douane

Uw pakket is met succes door de douane gegaan.

Klaar voor levering

Het pakket is overhandigd aan de koerier en is onderweg naar uw bestemming.

DHL-tracking-API

TrackingMore's DHL tracking API is een betrouwbare oplossing voor het volgen van zendingen waarmee u uw klanten een handige manier kunt bieden om de reizen van hun pakketten in realtime te volgen om u te helpen hun verwachtingen te managen.

De API voor het volgen van zendingen van TrackingMore blijkt echter een krachtiger alternatief te zijn, omdat deze kan worden geïntegreerd met 1272 wereldwijde koeriers, zodat u een end-to-end beeld krijgt van het hele verzendproces.

Topmerken, waaronder DJI, Shein, Printify en Amazon, vertrouwen op de API van TrackingMore om te helpen bij het realtime volgen van klantzendingen vanwege de betrouwbare uptime van 99.9% en de uitstekende nauwkeurigheid van de gegevens.

Het integreren van TrackingMore in uw website is een eenvoudig proces waarvoor geen uitgebreid ontwikkelingsteam nodig is. U kunt het snel aan de gang hebben en beginnen met het volgen van bulk-DHL-pakketten over de hele wereld.

Voor meer informatie over onze oplossing en hoe deze uw bedrijf kan helpen, kunt u vandaag nog contact opnemen met ons verkoopteam om een demo te boeken .

Veelgestelde vragen over het volgen van DHL-zendingen

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over het volgen van DHL-zendingen om u te helpen uw pakket te volgen.

 • Waarom wordt de status van mijn DHL-pakket niet bijgewerkt?

DHL-pakkettrackinggebeurtenissen worden bijgewerkt zodra het pakket bij hen is aangekomen. Dit proces kan tot 48 uur duren.

 • Hoe lang duurt de verzending van DHL Express?

DHL Express-verzending belooft op de eerstvolgende werkdag te leveren, maar verschillende factoren kunnen hierop van invloed zijn, waaronder inklaring, het weer en lokale feestdagen.

 • Waarom blijkt dat mijn pakket niet op de beoogde bestemming aankomt?

Uit de trackinginformatie van uw pakket kan blijken dat het naar de verkeerde bestemming gaat vanwege een verwisseling in de adresgegevens. Neem in dat geval direct contact op met DHL.

 • Hoe lang duurt de levering van DHL International gemiddeld?

DHL International-leveringen duren gemiddeld 1-3 werkdagen, maar zijn afhankelijk van verschillende factoren die van invloed zijn op de transittijden.

 • Hoe laat bezorgt DHL pakketten?

Regelmatige DHL-leveringen kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 6 uur lokale tijd worden verwacht.

DHL Klantenservice

Als u problemen ondervindt met het volgen van uw DHL-pakket, kunt u via de volgende kanalen contact opnemen met de klantenservice.

Contact Methode

Bijzonderheden

Telefoon

1-800-225-5345

WhatsApp (Engelstalig)

+1-480-418-5011

E-mail

https://webtrack.dhlglobalmail.com/support/contact 

Sociale media

Twitter - https://twitter.com/DHLUSHelp 

Facebook - https://web.facebook.com/DHLUSA 

 

Track all your parcels in one place.

1272+ carriers Integrated

Boek een demo

Track your packages across different carriers

TrackingMore integrated with 1272+ carriers, supporting global parcel tracking in one place.

Track 1272+ Global Carriers >

Beoordelingen

Overall rating
4.8
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Schrijf een beoordeling

Transformeer uw
Zending vandaag nog volgen

Wilt u verzendupdates automatiseren of uw bezorgefficiëntie verbeteren? Met de krachtige API van TrackingMore heb je alle tools binnen handbereik om het traject van je klant na de aankoop te transformeren.