India Post Bijhouden

India Post biedt real-time tracking van de pakketten. Zowel binnenlandse als internationale India Post tracking zijn beschikbaar op TrackingMore.

india-post
  For businesses

  India Post branded tracking experience

  Give customers the best post-purchase experience with proactive delivery updates

  Start free
  For developers

  India Post tracking API and webhooks

  Designed for developers to integrate USPS tracking functionality easily.

  Get free India Post tracking API
  For Shopify

  India Post tracking for your shopify store

  Best tracking tool in Shopify, works perfectly well with dropshipping stores.

  Get Shopify App
  India Post biedt real-time tracking van de pakketten. Zowel binnenlandse als internationale India Post tracking zijn beschikbaar op TrackingMore.

  Contents

  • India Post volgen
  • Over India Post
  • India Post verzendservice
  • Hoe India Post pakket te volgen
  • India Post trackingnummer
  • India Post Trackingstatus
  • India Post Tracking-API
  • Veelgestelde vragen over India Post Tracking
  • Hoe kan ik contact met India Post opnemen?

  India Post volgen

  India Post tracking is een betrouwbaar hulpmiddel voor het monitoren van pakketten en biedt gebruiksvriendelijke diensten voor zowel binnenlandse als internationale zendingen. Het stelt klanten in staat om de locatie, levertijd en andere details van het pakket te kennen.

  Het volgen van India Post kan op vele manieren worden bereikt. Gebruikers kunnen het pakket volgen via de officiële website, of een krachtiger alternatief - TrackingMore, dat het volgen van zendingen van 1272 vervoerders, waaronder India Post, ondersteunt. Dit artikel geeft inzicht in India Post online tracking en laat zien waarom TrackingMore altijd uw eerste keuze is om pakketten te volgen. De belangrijkste kenmerken van TrackingMore.

  Over India Post

  India Post, ook wel het Department of Posts (DoP) genoemd, is een door de Indiase overheid beheerd postsysteem onder het ministerie van Communicatie, opgericht door Warren Hastings. Met de uitbreiding van het bedrijf van stedelijke naar landelijke gebieden is het aantal postkantoren gestegen tot 154.965 in 2017. De snelle ontwikkeling laat een bloeiende trend zien.

  India Post omvat een verscheidenheid aan bedrijven, waaronder postbezorging, verzending en tracking, storting, verzekering en detailhandelsdiensten. Met de visie dat de producten en diensten van India Post de eerste keuze van de klant zullen zijn, heeft India Post ernaar gestreefd zijn status als 's werelds grootste postnetwerk te behouden.

  India Post verzendservice

  India Post biedt klanten een scala aan verzenddiensten. Hieronder volgt een kort overzicht van de services, relevante details en trackinginformatie.

  India Post Snelheidspaal

  Speed Post biedt expres- en tijdkritische diensten met maximale nauwkeurigheid. Deze service stelt klanten in staat om pakketten, brieven, documenten, enz. te verzenden, zowel nationaal als internationaal. Tijdens het verzendproces van het pakket is India Speed Post-tracking beschikbaar.

  • Binnenlandse snelheidspost

  India Post biedt een tijdige bezorgservice in het land. Hier volgt een gedetailleerde uitleg over het volgen van binnenlands land voor verschillende bestemmingen.

  Bestemming

  Gewicht van het pakket

  Levertijd

  Prijs

  Bijhouden 

  Lokaal

  Tot 35kg

  1-2 dagen

  INR Rs.15.00 voor zendingen tot 50 gram

  India Post binnenlandse tracking is beschikbaar.

  Metro-Metro

  1-3 dagen

  INR 35.00 voor zendingen tot 50 gram

  Staatshoofdstad naar staatshoofdstad

  1-4 dagen

  Zelfde staat

  1-4 dagen

  Rest van het land

  4-5 dagen

  • Internationale snelheidspost

  International Speed Post, ook wel India Post EMS genoemd, biedt klanten een uitstekende betaalbare internationale postdienst. Over het algemeen is het gewicht van International Speed Post maximaal 35 kg. Het maximale gewicht van sommige landen is echter relatief lager.

  Hier vindt u de servicedetails voor de belangrijkste bestemmingslanden.

  Bestemming

  Pakket Grootte

  Gewicht van het pakket

  Levertijd

  Bijhouden

  Maximaal gewicht (document)

  Maximaal gewicht (koopwaar)

  Canada

  Enkele dimensie:

  ≤ 1,5 meter;

  Lengte + grootste omtrek: ≤ 3 meter

  30000

  30000

  5-9 dagen

  India Post internationale tracking is beschikbaar.

  De V.S.

  31500

  31500

  4-7 dagen

  Australië

  20000

  20000

  4-8 dagen

  Het Verenigd Koninkrijk

  30000

  30000

  2-6 dagen

  India Post aangetekende post

  Aangetekende post maakt het mogelijk om brieven, ansichtkaarten, boek- en patroonpakketten, pakjes, enz. te registreren. Dit type service richt zich op de veiligheid van de pakketten, met name door te zorgen voor een handtekening voor de succesvolle levering van pakketten.

  Hieronder volgen de specificaties van de aangetekende zending.

  Gewicht: Het gewicht van een aangetekend pakket mag niet meer dan 10 kilogram bedragen als pakketten worden gepost op of geadresseerd aan een filiaalpostkantoor, en moet in andere gevallen minder dan 20 kilogram zijn.

  Afmeting: Lengte: ≤ 1 meter; Lengte + Omtrek: ≤ 1.80 meter.

  India Post Internationaal

  India Post biedt een scala aan diensten die gericht zijn op internationale postbehoeften. India Post EMS, dat al eerder is genoemd, is een van de meest populaire grensoverschrijdende diensten. Het grootste kenmerk is het snelle transport en de voordelen op het gebied van tijdigheid. Hieronder volgt een kort overzicht van nog eens twee internationale diensten.

  • Internationaal luchtpakket

  International Air Parcels zijn ontworpen voor bedrijven die op zoek zijn naar zeer efficiënte en economische goederendiensten. Het postnetwerk strekt zich uit over het hele land met 219 bestemmingen. India Post online tracking is beschikbaar voor Air Parcel.

  Hieronder volgen de specificaties van Air Parcel.

  Gewicht: Over het algemeen is de gewichtslimiet 20 kg. De specifieke eis varieert afhankelijk van de voorgeschreven limiet die door het land van bestemming is vastgesteld. 

  Grootte: Lengte: ≤ 1,05 meter; Lengte + grootste omtrek: ≤ 2 meter; Het oppervlak: 90 mm x 140 mm; De specifieke eis varieert afhankelijk van de voorgeschreven limiet die door het land van bestemming is vastgesteld.

  • Internationaal getraceerde pakketten

  International Tracked Packets is een dienst die is ontworpen voor grensoverschrijdende transacties in de e-commercesector, verspreid over 38 landen over de hele wereld. Deze service is niet alleen beperkt tot bedrijven; Ook individuele klanten kunnen gebruik maken van het aanbod. Naast een snelle en voordelige verzendervaring, garandeert deze service ook transparantie en betrouwbaarheid via de online trackingfunctie.

  Opmerking: De maximale limiet voor pakketten is 2 kg.

  Hoe India Post pakket te volgen

  U kunt op verschillende manieren op de hoogte blijven van de status van uw India Post tracking. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het gebruik van de trackingtools.

  1. Via de officiële website

  India Post tracking page

  De officiële website is een handige manier om koeriers te India Post volgen via de volgende stappen.

  • Ga naar de officiële website van India Post.
  • Kies "Consignatie" en voer het trackingnummer in het gedeelte "Track N Trace" in.
  • Klik op de knop "Nu volgen" om de bijgewerkte details van het pakket te krijgen.

  India Post tracking status page

  2. Via TrackingMore (krachtig platform van derden)

  TrackingMore kunt niet alleen uw India Post pakketten volgen, maar ook pakketten van 1100+ logistieke dienstverleners.  Via dit platform kunt u nauwkeurige en realtime meldingen van uw pakketten krijgen.

  TrackingMore India Post tracking page

  Ga als volgt te werk om een India Post pakket te volgen met TrackingMore:

  • Ga naar de TrackingMore website en klik op het tabblad "Vervoerders".
  • Zoek op de "India Post" in het gedeelte "Lijst met vervoerders".
  • Voer het India Post trackingnummer in en klik op "Track".
  • Wacht tot de trackingstatus is geladen en bekijk de pakketinformatie.

  TrackingMore India Post tracking status page

   

  Waarom zou ik ervoor kiezen om het gebruik van TrackingMore over de India Post te volgen?

  Als je veel favoriete dingen online koopt en wacht om de pakketten op te halen, heb je je dan ooit geïrriteerd gevoeld omdat je moet schakelen tussen verschillende logistieke dienstverleners om de pakketten te volgen? In dit geval, hoewel India Post u handige trackingservices heeft geboden, is TrackingMore om de volgende redenen misschien een betere keuze.

   

  1. Hoge zichtbaarheid van zendingen: In tegenstelling tot de India Post die alleen het volgen van zendingen vanuit dit postsysteem ondersteunt, is TrackingMore gebruiksvriendelijker, met een netwerk van 1272 logistieke dienstverleners over de hele wereld, inclusief India Post. Dit wil zeggen dat u niet heen en weer hoeft te schakelen tussen verschillende logistieke dienstverleners om uw pakketten te volgen. TrackingMore kunt altijd een duidelijk en transparant beeld bieden van de reis van uw zending.
  2. Auto-detect-functie: TrackingMore heeft een onderscheidend kenmerk dat het de vervoerders automatisch nauwkeurig kan detecteren zonder handmatige verificatie op basis van de AI-aangedreven data-analysemogelijkheid, die uw one-stop-trackingervaring garandeert.
  3. Vlotte trackingervaring: wanneer er vakantiepromoties zijn, zal het verkeer op de officiële website van India Post toenemen, wat kan leiden tot internetvertraging en uw trackingproces kan beïnvloeden. Het gebruik van TrackingMore vermindert echter de kans op vertragingen bij query's.

   

  U kunt meer te weten komen over TrackingMore functies om een betere keuze te maken.

  India Post trackingnummer

  • Wat is het trackingnummer in India Post?

  Het trackingnummer (ID) is een unieke code die aan het pakket wordt toegewezen om zowel de afzender als de ontvanger in staat te stellen de locatie en status van de pakketten te volgen.  Dit aantal is essentieel voor een soepel en transparant trackingproces."

  • Hoe ziet het India Post trackingnummer eruit?

  India Post indeling van het trackingnummer is duidelijk en gemakkelijk te herkennen. Het nummer bestaat meestal uit 13 tekens. Het heeft 2 hoofdletters, 9 cijfers in het midden en 2 hoofdletters aan het einde. De eerste letter staat voor het type zending. De laatste twee letters staan voor het oorspronkelijke land van het pakket.

  Hieronder volgen enkele voorbeelden van India Post trackingnummers.

  Indeling nummer voor het volgen van snelposten: EU430410927IN

  Formaat trackingnummer aangetekende post: RM286760959IN

  Formaat trackingnummer luchtvrachtbrief: AW595537795IN

  • Waar is het trackingnummer op India Post?

  Het trackingnummer van India Post staat vaak op het verzendlabel en is te vinden op de bonnen of de body van het pakket. Meldingen van e-mails of andere platforms geven ook het trackingnummer aan.

  India Post Trackingstatus

  Een duidelijk inzicht in India Post trackingstatus is essentieel voor het trackingproces van uw vervoerder. Hieronder volgt een gedetailleerde uitleg van de belangrijkste statussen.

  India Post trackingstatus

  Betekenis

  Object geboekt

  De afzender heeft het pakket succesvol geboekt bij het India Post kantoor.

  Object ontvangen

  Het postkantoor heeft het pakket ontvangen.

  Item in zak

  Het pakket is verpakt in een verzendzak voor verzending.

  Object verzonden

  Het pakket is verzonden voor bezorging.

  Klaar voor levering

  Het pakket wordt verzonden voor bezorging.

  Artikel afgeleverd

  Het pakket is afgeleverd bij de ontvanger.

  India Post Tracking-API

  Voor bedrijven uit de e-commerce en logistieke sector is tracking API een onmisbaar instrument bij het verwerken van logistieke informatie en het verbeteren van diensten na aankoop. Als krachtige leverancier van trackingoplossingen biedt TrackingMore India Post tracking-API, waarmee wordt voldaan aan uw behoefte aan gedetailleerde en realtime trackinggegevens over India Post pakketten.

  Waarom zou ik TrackingMore API gebruiken?

  TrackingMore tracking API heeft verschillende voordelen. De meest betekenisvolle functie is de integratie met 1272 logistieke dienstverleners, waardoor u pakketten van meer vervoerders dan alleen India Post kunt volgen. Bovendien zijn alle trackinggegevens van verschillende vervoerders gecentraliseerd op één dashboard, wat het gemakkelijker maakt om leveringsproblemen te identificeren en tijdig after-sales services te verlenen.

  TrackingMore API heeft een uptime van 99,9%, wat wijst op zeer betrouwbaar onderhoud en een stabiel volgsysteem garandeert. Als aanvulling hierop wordt TrackingMore API ondersteund door een robuust technisch ondersteuningsteam dat 24/7 beschikbaar is, zodat u snel hulp kunt krijgen wanneer u problemen ondervindt.

  Terwijl het u uitrust met efficiënte trackingmogelijkheden via API, biedt TrackingMore ook een reeks geavanceerde functies die zijn afgestemd op uw e-commercebedrijf. Een opvallende functie zijn de merktrackingpagina's, waarmee klanten hun bestelstatussen rechtstreeks op uw website kunnen volgen. Dit houdt niet alleen siteverkeer vast, maar stimuleert mogelijk ook herhalingsverkopen via de aanpassingsfunctie.

  Klaar om deze functies te ervaren? Start nu uw gratis proefperiode!

  Veelgestelde vragen over India Post Tracking

  1. Wat is het zendingsnummer in India Post?

  Het zendingsnummer is het trackingnummer dat aan het pakket is toegewezen voor tracking. Met dit identificatienummer kunnen de verzender en de ontvanger updates over het pakket ontvangen.

  2. Waar kan ik mijn klacht in India Post indienen?

  • Op het postkantoor: U kunt uw klacht in alle postkantoren registreren.
  • Persoonlijk of per post op:

  a) Een van de 11.103 Sevottam Compliant Customer Care Centers in het land

  b) Het postkantoor waar de transactie heeft plaatsgevonden

  c) Het kantoor van de hoofdinspecteur van de posterijen

  • Online

  een) Visit India Post Site: Home-->>Klantenservice-->>Registreer uw klacht

  b) www.pgportal.gov.in

  3. Hoe weet ik wat de status van mijn klacht is in India Post?

  U kunt de Track Complaint-service op de India Post site gebruiken om de status van een klacht te volgen. Om de status te volgen: Ga naar Home-->> Customer Support-->> Klacht volgen

  Hoe kan ik contact met India Post opnemen?

  India Post contact is beschikbaar via de volgende kanalen.

  Kanaal

  Bijzonderheden

  Openingstijden

  Postadres

  Directoraat Post

  Dak Bhavan

  New Delhi

  110001

  /

  Gratis nummer

  1800 266 6868

  9:00 - 18:00 uur (behalve op zon- en feestdagen)  Track all your parcels in one place.

  1272+ carriers Integrated

  Boek een demo

  Track your packages across different carriers

  TrackingMore integrated with 1272+ carriers, supporting global parcel tracking in one place.

  Track 1272+ Global Carriers >

  Beoordelingen

  Overall rating
  4.6
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  Schrijf een beoordeling

  Transformeer uw
  Zending vandaag nog volgen

  Wilt u verzendupdates automatiseren of uw bezorgefficiëntie verbeteren? Met de krachtige API van TrackingMore heb je alle tools binnen handbereik om het traject van je klant na de aankoop te transformeren.