Canada Post Bijhouden

Volg uw Canada Post-pakketten via de officiële website of versnellen het proces met de krachtige tracking-API van TrackingMore.

canada-post
  For businesses

  Canada Post branded tracking experience

  Give customers the best post-purchase experience with proactive delivery updates

  Start free >
  For developers

  Canada Post tracking API and webhooks

  Designed for developers to integrate USPS tracking functionality easily.

  Get free Canada Post tracking API
  For Shopify

  Canada Post tracking for your shopify store

  Best tracking tool in Shopify, works perfectly well with dropshipping stores.

  Get Shopify App >
  Volg uw Canada Post-pakketten via de officiële website of versnellen het proces met de krachtige tracking-API van TrackingMore.

  Contents

  • Canada Post Tracking
  • Over Canada Post
  • Canada Post Tracking Diensten 
  • Hoe Canada Post-zendingen en pakketten te volgen
  • Canada Post Tracking Number
  • Canada Post Tracking Statussen
  • Canada Post Tracking API
  • Veelgestelde vragen over het volgen van berichten in Canada
  • Neem contact op met de klantenservice van Canada Post

  Canada Post Tracking

  Canada Post tracking is een handige manier om de status bij te houden van een pakket dat door de vervoerder wordt afgehandeld. Door uw aangewezen Canada Post-trackingnummer op hun officiële website in te voeren, krijgt u toegang tot realtime logistieke gegevens. Bij afwezigheid van een trackingnummer maakt hun systeem tracking mogelijk via leveringskaarten of referentienummers.

  Canada Post Xpresspost tracking is een goed voorbeeld van de toewijding van de vervoerder aan transparante verzending. Via deze service kunnen gebruikers moeiteloos hun pakketten volgen en realtime inzicht krijgen in de voortgang van het pakket en de leveringstijdlijn. Het toont de effectiviteit en het gemak van Canada Post shipping tracking mogelijkheden.

  Over Canada Post

  Canada Post is canada's grootste postdienstverlener. Het hoofdkantoor is gevestigd in Ontario, Canada, en heeft een landelijk netwerk van 6.200 postkantoren. De operator begon zijn activiteiten in 1867 als Royal Mail Canada voordat hij in de late jaren 1960 werd omgedoopt tot zijn huidige naam. Tegenwoordig heeft het de meest robuuste pakketdistributieservice in Canada en verzendt het naar meer dan 190 landen over de hele wereld.

  Canada Post Tracking Diensten 

  Canada Post biedt een scala aan bezorgdiensten die zijn afgestemd op de uiteenlopende behoeften van haar klanten, zowel voor zakelijke als persoonlijke doeleinden. Van Xpresspost tot Expedited Parcel, International Parcel en Tracked Packet USA, klanten hebben een verscheidenheid aan opties die zijn afgestemd op hun specifieke verzendbestemmingen. Bekijk hieronder de details van elke service.

  • Canada

  Binnen Canada biedt het trackingsysteem van Canada Post tijdige updates, zodat klanten op de hoogte kunnen blijven van de reis van hun pakket door het hele land. Hier is een nadere blik op de ongeëvenaarde binnenlandse verzenddiensten van Canada Post.

   

  Geschatte verzendtijd (werkdagen)

  Bezorgservice

  Lokaal

  Regionaal

  Nationaal

  Voorrang™

  Volgende dag

  Volgende dag

  Volgende dag

  Xpresspost™

  Volgende dag

  Volgende dag

  2 dagen

  Forfaitaire box

  1 - 2 dagen

  1 - 4 dagen

  2 - 8 dagen

  Regulier pakket™

  1 - 3 dagen

  3 - 6 dagen

  4 - 10 dagen

  • Verenigde Staten van Amerika

  Voor zendingen naar de VS levert Canada Post tracking consistente updates, waardoor klanten duidelijkheid krijgen over de voortgang van hun pakketten terwijl ze zich verplaatsen tussen Canada en de Verenigde Staten. Er wordt opgemerkt dat Small Packet™ USA niet beschikbaar is voor de trackingfunctie. Hieronder vindt u de verzenddiensten van de Canada Post naar de Verenigde Staten.

  Bezorgdiensten

  Geschatte verzendtijd (werkdagen)

  Xpresspost™ Verenigde Staten

  2-3 dagen

  Expedited Parcel™ USA

  4-7 dagen

  Tracked Packet™ USA

  4-7 dagen

  Klein pakket™ USA

  5-8 dagen

  • Internationaal

  De internationale tracking van Canada Post biedt gedetailleerde trackinginzichten, waardoor afzenders en ontvangers op de hoogte blijven terwijl pakketten over de grenzen reizen. Er wordt opgemerkt dat internationale™ pakket- en small packet™ international-services niet beschikbaar zijn voor trackingfuncties. Hieronder vindt u de internationale verzenddiensten van Canada Post.

   

  Geschatte aankomsttijd (werkdagen)

  Bezorgservice

  Met het vliegtuig

  Op Surface

  Xpresspost™ Internationaal

  4-7 dagen

  n.v.t

  Internationaal pakket™

  12+ dagen

  4-12 weken

  Getraceerd pakket™ internationaal

  6-10 dagen

  n.v.t

  Small Packet™ International

  6-10 dagen

  4-12 weken

  • Canada Post Aangetekende Post™

  Registered Mail™ by Canada Post biedt een gespecialiseerde service voor diegenen die verifieerbaar bewijs van verzending en bezorging nodig hebben. Door de handtekening van de ontvanger of zijn volmacht te beveiligen, krijgt de afzender een gedetailleerd ontvangstbewijs met de aankoopdatum en een authentieke kopie van de handtekening van de leveringsbevestiging. De betrouwbaarheid van Canada Post Registered Mail™ tracking maakt het een voorkeursoplossing voor tracking.

  Hieronder vindt u de geschatte levertijd van Canada Post Registered Mail™.

  Bestemming

  Geschatte levertijd (werkdagen)

  Huiselijk

  2-8 dagen (afhankelijk van de bestemmingen)

  Verenigde Staten van Amerika

  2-3 dagen

  Internationaal

  4-7 dagen

  Hoe Canada Post-zendingen en pakketten te volgen

  De website van Canada Post houdt gemakkelijk de status bij van uw Canada Post-zendingen en -pakketten en stelt de juiste verwachtingen. Met andere tools van derden, zoals TrackingMore, kunt u dit proces versnellen en binnen enkele seconden nauwkeurige en tijdige informatie krijgen over de status van uw zendingen.

  Hieronder vindt u een overzicht van de trackingprocedure van het Canada Post-kantoor.

  • Via de officiële website

  Canada Post tracking page

  Het volgen van een pakket op de website van Canada Post is eenvoudig en snel met de volgende stappen.

  1. Bezoek de officiële website van Canada Post en zoek het gedeelte "Volg uw levering".

  2. Typ of kopieer en plak het internationale nummer van Canada Post tracking van uw zending. Met Canada Post kunt u tegelijkertijd de status van maximaal 24 pakketten controleren door hun tracking-ID's in te voeren, gescheiden door komma's.

  3. Klik op de knop "Track" onder het veld trackingnummer om de status van uw pakketten weer te geven.

  • Via de officiële mobiele APP

  Canada Post mobile app

  Hier is een stapsgewijze handleiding voor het volgen van Canada Post-pakketten met behulp van hun officiële mobiele app.

  1. Download en installeer de mobiele app van Canada Post.
  2. Start de app en log in of registreer.
  3. Selecteer de optie "Track" en voer uw trackingnummer in.
  4. Controleer de huidige status en details van uw Canada Post-zending.
  5. Meldingen inschakelen (optioneel): Schakel meldingen in voor automatische updates van de status van uw zending.
  • Via TrackingMeer

  TrackingMore is een toonaangevende oplossing voor het volgen van zendingen die is ontworpen om u end-to-end inzicht te geven in de status van uw Canada Post-zendingen, lokaal en wereldwijd. Met TrackingMore kunt u eenvoudig weten in welke fase van uw pakket uw pakket zich bevindt in het verzendproces en anticiperen op de aankomst ervan.

  TrackingMore Canada Post tracking page

  Volg deze stappen om uw Canada Post-pakket te volgen via TrackingMore.

  1. Ga naar de startpagina van TrackingMore en klik op de optie "Carrier" bovenaan uw scherm.

  2. Zoek naar "Canada Post" in het zoekvak boven de lijst met vervoerders.

  2. Typ op de volgende pagina uw Canada Post-trackingnummers in het daarvoor bestemde veld. Met TrackingMore kunt u 50 trackingnummers op een aparte regel invoeren. 

  3. Druk op de oranje optie "Track" hieronder en u ziet onmiddellijk de status van uw pakketten.

  Welke informatie onthult Canada Post Package Tracking?

  Bij TrackingMore hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van een efficiënt trackingsysteem dat u helpt de exacte locatie en status van uw Canada Post-zending te kennen. Enkele van de informatie die u kunt bijhouden over uw inkomende of uitgaande pakketten zijn:

  1. Verzendstatus - Door het trackingnummer van uw Canada Post-pakket in te voeren op de trackingmore-trackingpagina, weet u de huidige status van uw zending, of deze nu onderweg is, onderweg is voor levering of al is afgeleverd.
  2. Herkomst en bestemming - Met TrackingMore kunt u alle benodigde informatie kennen over het land van herkomst en bestemming van uw Canada Post-zendingen, de huidige locatie en de verzendgeschiedenis.
  3. Geschatte leverdatum - De datum waarop Canada Post verwacht uw zending af te leveren, is ook beschikbaar wanneer u deze volgt via TrackingMore.

  Canada Post Tracking Number

  Het trackingnummer vormt de kern van uw inspanningen om zendingen van Canada Post te volgen. Het trackingnummer van Canada Post is een unieke alfanumerieke code die helpt bij het identificeren van elke zending die u verwacht of verzendt via Canada Post.

  • Canada Post Tracking Number Format & Voorbeelden

  De trackingnummers van de Canada Post zijn alfanumerieke tekens die helpen om de locatie en status van elke zending te identificeren. Elk Canada Post express trackingnummer is uniek van het andere en geeft het type zending aan, lokaal of internationaal.

  • De trackingnummers van binnenlandse Canada Post-pakketten zijn 16 cijfers. Een voorbeeld van dit trackingnummer is 7324166217544488.
  • International Canada Post Canada Post pakketvolgnummers zijn 11 of 13 tekens lang, met twee letters aan het begin en nog twee (CA) aan het einde. Voorbeelden van dergelijke trackingnummers zijn EE220718414CA en MW601081143CA.

  Veelgestelde vragen over Canada Post Tracking Number

  • Hoe vind ik mijn Canada Post tracking nummer?

  Wanneer u goederen online bestelt, bevat een e-mail met een verzendbevestiging meestal het trackingnummer van Canada Post. Als u het trackingnummer niet in uw e-mail vindt, is het raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper voor het nummer van de vrachtbrief.

  Als u een pakket verzendt via Xpresspost, Regular Parcel of Priority, bevat uw leveringsbevestiging het trackingnummer van Canada Post op het ontvangstbewijs, dat prominent onderaan wordt weergegeven. Evenzo hebben zendingen die worden verzonden via Canada Post Expedited Parcel USA en internationale pakketten het vrachtbriefnummer beschikbaar, zowel op het ontvangstbewijs als op het duplicaat van het verzendlabel.

  Het is vermeldenswaard dat Canada Post geen trackingnummers openbaar maakt, zelfs als u ze vergeet in overeenstemming met het privacybeleid van het bedrijf.

  • Hoe snel na verzending krijg ik het trackingnummer van Canada Post?

  Idealiter wordt uw Canada Post-trackingnummer onmiddellijk uitgegeven nadat u online hebt besteld of het pakket is verzonden. Dit kan echter soms tot 24 uur duren.

  • Hoe een Canada Post-pakket te volgen zonder een trackingnummer?

  Canada Post staat ook andere alternatieve manieren toe om uw pakket te volgen zonder een trackingnummer.

  - Via een leveringsbericht kaartnummer

  Het kaartnummer van de leveringsbericht is een 15-cijferige ID die u net boven de streepjescode op het leveringsbericht van uw pakket vindt. Deze optie voor het volgen van Canadian Post-pakketten is alleen van toepassing op binnenlandse zendingen.

  - via een referentienummer

  Afzenders maken soms referentienummers om te helpen bij het bijhouden van gegevens en bieden een andere optie voor het volgen van uw pakket. Om het referentienummer voor het volgen van uw Canada Post-pakket te krijgen, moet u contact opnemen met de afzender en er een aanvragen als deze het heeft gemaakt. U kunt ook de e-mail met de verzendbevestiging controleren die de afzender u heeft gestuurd om het referentienummer te vinden.

  Bereid u voor om door Canada Post te worden gevraagd om de postcode van de bestemming op te geven om te helpen bij de identificatie van de zending bij het gebruik van een referentienummer voor het volgen van bestellingen in Canada Post.

  Canada Post Tracking Statussen

  De trackingstatussen van Canada Post kunnen soms onduidelijk en verwarrend zijn. Hier is een overzicht van wat elke trackingstatusterm betekent om u te helpen de status van uw pakketten nauwkeurig te volgen.

  Status

  Uitleg

  Onderweg

  Het pakket is ontvangen en is onderweg naar de aangewezen bestemming.

  Uit voor levering

  Wanneer de status 'Uit voor levering' aangeeft, verwacht u dat het pakket op de eindbestemming aankomt. Canada Post zal ook meer details delen over de voortgang van de levering van het pakket.

  Bericht links

  Het pakket is doorgestuurd naar een ophaallocatie of postkantoor omdat er niemand beschikbaar was om het te ontvangen, het grote formaat niet in het postvak of de postbus paste, of de afzender heeft het pakket opgedragen om bij een postkantoor te worden opgehaald.

  Leveringspoging gedaan / opnieuw gepland voor levering de volgende werkdag

  Een mislukte levering heeft Canada Post ertoe aangezet om de volgende werkdag opnieuw te plannen. Het pakket kan ook zijn teruggebracht naar het depot, maar er is geen optie voor het ophalen van het postkantoor.

  Het verifiëren van het adres van de ontvanger; Mogelijke vertraging

  Er is een discrepantie met het postadres van de bezorging die door de bezorger moet worden opgemerkt.

  De voortgang van de levering controleren

  Het verzendproces van Canada Post is onderbroken en u moet de details bekijken die onder de voortgangsbalk van de levering worden gedeeld.

  Item in handen van de douane

  Het pakket wacht op inklaring.

  Geleverd als een veilige druppel

  De ontvanger was niet beschikbaar om het pakket in ontvangst te nemen, maar het werd achtergelaten op een veilige locatie in hun buurt.

  Beschikbaar voor afhaling

  Canada Post heeft het pakket veilig afgeleverd op een ophaallocatie en het is klaar voor afhaling.

  Trackinginformatie is niet beschikbaar

  Het pakket is mogelijk verzonden, maar de trackinginformatie is niet beschikbaar vanwege vertragingen bij het bijwerken ervan, of het is per briefpost of klein pakket verzonden naar een Amerikaanse of internationale bestemming.

  Canada Post Tracking API

  De Canada Post tracking API is een oplossing voor het volgen van de status van zendingen die bedrijven van elke omvang in staat stelt om meerdere zendingen gemakkelijk te volgen en end-to-end inzicht in het leveringsproces te behouden. Door te integreren met de Canada Tracking API kan uw bedrijf bestellingen en retouren volgen in Canada en de andere 190 landen waarnaar Canada Post verzendt.

  Waarom zou ik in plaats daarvan TrackingMore API gebruiken?

  TrackingMore heeft een geavanceerde API voor het volgen van zendingen die kan worden geïntegreerd met meer dan 1100 vervoerders wereldwijd, waaronder:

  Express: UPS tracking, DHL tracking, FedEx tracking, TNT tracking 

  Post: USPS tracking, China Post Tracking, Hong Kong Post Tracking enz.

  Met TrackingMore API kunt u de bewaking van de verzendstatus voor duizenden bestellingen, inclusief Canada Post-zendingen, verbeteren zonder u in het zweet te werken. TrackingMore biedt uitzonderlijke gegevensnauwkeurigheid en een uitstekende API-uptime van 99,9%, waardoor uw bedrijf realtime updates van de verzendstatus aan klanten kan bieden, waar ze ook zijn. De oplossing voldoet ook aan de strenge normen voor gegevensbescherming van ISO27001. De API is eenvoudig te implementeren zonder dat er een robuust ontwikkelingsteam nodig is, en het ondersteuningspersoneel van TrackingMore staat altijd 24/7 klaar om u te helpen de integratie te stroomlijnen.

  Topmerken zoals Amazon, DJI, Shein, Printify en DhGate keuren TrackingMore goed en integreren met TrackingMore API om hen te helpen een uitzonderlijke klantervaring te bieden en duurzame bedrijfsgroei te stimuleren. Boek een demo vandaag en krijg een glimp van hoe TrackingMore u kan helpen uw bedrijfslogistiek te transformeren.

  Veelgestelde vragen over het volgen van berichten in Canada

  • Hoe nauwkeurig is Canada Post tracking?

  Canada Post tracking is meestal nauwkeurig. Hun geschatte levertijden kunnen echter variëren, afhankelijk van vele factoren, zoals de douane die pakketten tegenhoudt en vertragingen bij het bijwerken van de trackinginformatie door afzenders, wat af en toe van invloed is op de levertijd.

  • Waarom wordt mijn trackingstatus niet bijgewerkt?

  Wanneer u merkt dat het een tijdje heeft geduurd voordat de trackingstatus van uw Canada Post-pakket is bijgewerkt, betekent dit dat er mogelijke vertragingen kunnen zijn, zoals slecht weer en wegafsluitingen, die de voortgang van de levering beïnvloeden.

  • Werkt Canada Post tracking in het weekend bij?

  Canada Post werkt de trackingstatussen in het weekend bij, hoewel minder vaak dan op werkdagen. Dit komt omdat Canada Post niet in het weekend bezorgt en minder medewerkers beschikbaar heeft om pakketstatussen bij te werken.

  • Waarom staat er in mijn Canada Post-pakket 'Bezorgd', maar ontbreekt het?

  De poging van Canada Post om uw pakket persoonlijk bij u af te leveren, is mogelijk niet altijd mogelijk. In dit geval wordt het pakket op een veilige plek rond uw huis gedropt of aan iemand anders op uw bestemming overhandigd. Neem contact op met iedereen in uw huis, buren, gebouwbeheerders of anderen met wie u een community-postvak deelt om het pakket te helpen traceren.

  Neem contact op met de klantenservice van Canada Post

  U kunt contact opnemen met de klantenservice van Canada Post als u ondersteuning nodig hebt via de volgende kanalen.

  Kanaal Detail Service uur
  E-mailadres

  CANADA POST KLANTENSERVICE
  POSTBUS 90022
  2701 RIVERSIDE RIJDEN
  OTTAWA OP K1V 1J8

  /
  Live Chat

  https://www.canadapost-postescanada.ca/cpc/en/support.page

  /
  Telefoon (Algemene vragen) Canada - 1-866-607-6301
  Internationaal: 1-416-979-3033
  Maandag tot vrijdag, 7u tot 23u ET
  Zaterdag en zondag, 9u tot 21u ET
  Sociale media

  Facebook - https://www.facebook.com/canadapost

  Twitter - https://twitter.com/canadaposthelps 

  Maandag tot vrijdag, 9u tot 17u ET

   

   

   

  Track all your parcels in one place.

  1205+ carriers Integrated

  Boek een demo

  Track your packages across different carriers

  TrackingMore integrated with 1205+ carriers, supporting global parcel tracking in one place.

  Track 1205+ Global Carriers >

  Beoordelingen

  Overall rating
  4.3
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  Schrijf een beoordeling

  Optimaliseer uw
  klanttraject na aankoop

  Of u nu de verzendstatus automatisch wilt bijwerken of verkoopkansen wilt creëren, wij hebben alle tools die u nodig hebt.