Royal Mail Bijhouden

Volg de leveringsstatus van uw Royal Mail pakketten efficiënt en nauwkeurig via TrackingMore!

royal-mail
  For businesses

  Royal Mail branded tracking experience

  Give customers the best post-purchase experience with proactive delivery updates

  Start free >
  For developers

  Royal Mail tracking API and webhooks

  Designed for developers to integrate USPS tracking functionality easily.

  Get free Royal Mail tracking API
  For Shopify

  Royal Mail tracking for your shopify store

  Best tracking tool in Shopify, works perfectly well with dropshipping stores.

  Get Shopify App >
  Volg de leveringsstatus van uw Royal Mail pakketten efficiënt en nauwkeurig via TrackingMore!

  Contents

  • Royal Mail Tracking
  • Over Royal Mail
  • Hoe werkt Royal Mail?
  • Hoe kan ik mijn Royal Mail-pakketten volgen?
  • Royal Mail Tracking Nummer
  • Royal Mail Tracking Statussen
  • Api voor het bijhouden van Royal Mail
  • Veelgestelde vragen over Royal Mail Tracking
  • Contact Royal Mail

  Royal Mail Tracking

  Met de vooruitgang in logistiek en distributie over de hele wereld is Royal Mail een mijlpaal geweest die het Britse postsysteem heeft getransformeerd. Het dient als een van de meest betrouwbare koeriersdiensten die verschillende lokale bedrijven, internationale klanten en e-commerce winkels faciliteert. Royal Mail biedt zelfs een gedetailleerd volgsysteem voor zowel afzenders als ontvangers om op de hoogte te blijven van de realtime locatie van het pakket.

  Over Royal Mail

  Royal Mail is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde koeriersdienst die zich bezighoudt met klanten en bedrijven in het hele land en internationaal. De geschiedenis gaat terug tot 1516 en verbindt het met de meester van de posten gesticht door Hendrik VIII. Het is nu officieel de leverancier van de universele postdienst die door de Britse regering is aangewezen als de leverancier van de universele postdienst, onder de Postal Services Act 2011.

  Royal Mail, met hoofdkantoor in Londen en meer dan 100.000 werknemers, exploiteert een uitgebreid netwerk van 37 postcentra en 1.356 bezorgkantoren, die dagelijks 80 miljoen pakketten bezorgen. Royal Mail staat bekend om zijn dag-en-nachtservice en betaalbaarheid. Het verstuurt pakketten en brieven zes dagen per week tegen een vast tarief voor elke locatie. Met een wijdverspreid bezorgsysteem in heel Europa heeft Royal Mail een dochteronderneming geïntroduceerd, General Logistics Systems (GLS), voor effectief grensoverschrijdend pakketbeheer.

  Royal Mail beleefde in oktober 2013 een zware boost op de Londense aandelenmarkt en vond zijn weg naar de Financial Times Stock Exchange 100 Index. Meer dan 700.000 publieke leden kochten de aandelen en kregen 10% belangen, waardoor een grote groep beleggers werd beïnvloed om zich te associëren met Royal Mail Group. Vanwege het werknemersvriendelijke beleid belandde Royal Mail in 2022 ook in Forbes World's Top Female-Friendly Companies.

  Royal Mail is in de loop der jaren verschillende complicaties tegengekomen, van de opkomst van e-mail en digitale methoden tot datalekken en hacking. Het heeft echter met succes zijn diensten getransformeerd en zich aangepast aan de verandering door de nieuwste technologie te integreren voor naadloze operaties.

  Hoe werkt Royal Mail?

  Royal Mail biedt systematische bezorgdiensten voor het gemak van elke afzender. U kunt uw pakket in binnen- en buitenland laten bezorgen.

  Royal Mail UK Tracking

  Voor het verzenden van uw zendingen binnen het Verenigd Koninkrijk biedt Royal Mail de volgende diensten aan.

  • Royal Mail volgde 24 en 48

  Houd uw zending bij van verzending tot aflevering met de Royal Mail Tracked-service. Het kan tot 30 kg gewicht binnen 1 tot 2 dagen duren.

  De zending wordt afgeleverd op de handtekening en er wordt een foto gemaakt van het pakket wanneer het wordt afgeleverd.

  • Royal Mail Special Delivery gegarandeerd voor 9u en 13u®®

  Als u uw waardevolle spullen de volgende werkdag naar hun bestemming wilt sturen, dan garandeert Special Delivery levering voor 9.00 uur of 13.00 uur, afhankelijk van het gewicht.

  Voor maximaal 2 kg gewicht kan de levering om 9 uur worden bereikt, terwijl voor een pakket van maximaal 20 kg de levering om 13 uur kan worden gedaan.

  • Royal Mail Sameday

  De same-day delivery van Royal Mail is het beste voor dringende pakketten of vertrouwelijke brieven. Het kan tot 1350 kg pakketten per dag opnemen met real-time satelliettracking. Het omvat compensatie in geval van verloren of beschadigde items en is elke dag van het jaar op aanvraag beschikbaar.

  • Royal Mail 1e en 2e Klasse

  Als u een nieuwe winkel runt of een strikt budget heeft, dan is Royal Mail 1e en 2e klas service iets voor u. Krijg de beste waar voor uw geld en verstuur leveringen binnen 2 dagen, inclusief 20 kg in 1e klas en 1 kg pakketten in 2e klas.

  Met deze service kunnen verzenders hun leveringen zelfs op zaterdag plannen.

  Royal Mail tracking (buiten het Verenigd Koninkrijk)

  Royal Mail gebruikt haar dochteronderneming voor specifieke bestemmingen in Europa.

  Om uw internationale gevolgde en ondertekende zending te volgen die is verzonden naar landen zoals Oostenrijk, Tsjechië, Portugal, Griekenland, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Slowakije, Polen, Slovenië en Roemenië, kunt u de GLS-tracker gebruiken.

  Als uw pakket naar een andere bestemming dan deze wordt verzonden, is het de verantwoordelijkheid van de postautoriteiten van het land van bestemming zodra het het VK verlaat. Deze geautoriseerde postdiensten houden Royal Mail op de hoogte van uw pakketgegevens en de voortgang van de levering.

  De volgende zijn de Royal Mail-services voor internationale zendingen:

  • Internationaal zakendoen gevolgd en ondertekend

  Als u uw pakket met volledige veiligheid wilt verzenden en wilt garanderen dat het de ontvanger in het buitenland bereikt, dan is deze Royal Mail-service de juiste keuze. Het biedt aan om maximaal 2 kg pakketten binnen 3 tot 5 dagen te leveren.

  Deze service omvat een goede tracking van het distributiecentrum naar het verzendadres. Bovendien verschijnt de status "geleverd" pas na de ondertekening.

  • International Business Standard Prioriteit

  Voor bedrijven die pakketten naar afgelegen landen verzenden, biedt deze service de beste wereldwijde dekking van maximaal 231 bestemmingen. Het kan maximaal 2 kg leveren binnen 3 tot 5 dagen. Het kan tot 5 kg bedrukt papier leveren voor sommige landen.

  • International Business Standaard Economie

  Voor gewone pakketten levert deze Royal Mail-service een grote waarde op. Het streven is om binnen 10 tot 15 dagen na het indienen van het pakket te leveren.

  Hoe kan ik mijn Royal Mail-pakketten volgen?

  Het volgen van pakketten die via Royal Mail worden verzonden, is vrij eenvoudig. Hier zijn twee aanbevolen methoden.

  • Via de website van Royal Mail

  U kunt de officiële methode voor het volgen van uw zending gebruiken door de onderstaande stappen te volgen.

  1. Ga naar de officiële website van de Royal Mail.
  2. Ontvang de Royal Mail-tracking of uw referentienummer in de bevestigingsmail.
  3. Voer het trackingnummer in het gedeelte Je object volgen op de startpagina in.
  4. Druk op de knop Uw levering volgen om de volledige details van uw pakket, de huidige status en de geschatte bezorgdatum te krijgen.

  Royal Mail tracking page

  Overweeg het perspectief van een e-commercebedrijf. De investering in het verwerven en behouden van klanten is aanzienlijk, daarom is het in het belang van deze bedrijven om ervoor te zorgen dat hun klanten binnen hun digitale omgeving blijven. Als zodanig is het zeer onwenselijk dat ze klanten naar andere websites leiden. In essentie is klantbehoud niet alleen een voorkeur, maar een integraal aspect van de bedrijfsstrategie.

  In zo'n geval kunt u een alternatieve manier gebruiken om uw pakket te volgen via TrackingMore. Het stelt uw klanten in staat om bestellingen via uw website te volgen.

  • Via TrackingMore

  TrackingMore is een alles-in-één e-commerce oplossing voor het volgen van bestellingen die de pakketstatussen van meer dan 1100 koeriers kan volgen en wereldberoemde merken zoals Shein en DJI heeft bediend. Het biedt geautomatiseerde ordertracking en klantgerichte functies voor grote en kleine bedrijven, ongeacht de sector.

  Dus als u dashboards voor het volgen van bulkzendingen en zichtbaarheid van zendingen nodig hebt voor gecentraliseerd beheer, dan is TrackingMore de weg vooruit.

  Volg de onderstaande stappen om uw Royal Mail-pakketten via TrackingMore te volgen.

  1. Bezoek de TrackingMore-website en ga naar de trackingpagina van Royal Mail.
  2. Voer uw Royal Mail-trackingnummer of referentienummer in.
  3. Klik op Track Go en u krijgt alle informatie over uw pakket.

  Royal Mail Tracking Nummer

  Als u de huidige verblijfplaats van uw pakket wilt achterhalen, hebt u een door Royal Mail geautoriseerd trackingnummer nodig om het te lokaliseren.

  • Wat is het trackingnummer van Royal Mail?

  Een trackingnummer van Royal Mail is nodig om uw pakket te volgen na het plaatsen van een bestelling.

  Het wordt naar de ontvanger verzonden na een online aankoop met de bevestigingsmail of wanneer u een zending via Royal Mail hebt ontvangen. Het trackingnummer staat op het verzendetiket of het ontvangstbewijs.

  • Wat is de indeling van het trackingnummer van Royal Mail?

  Het trackingnummer van Royal Mail bevat 9 tot 27 tekens, afhankelijk van het type service dat door de verkoper of afzender is gekozen.

  Voor zendingen die vanuit het VK worden verzonden, begint de tracking-ID meestal met 2 hoofdletters en vervolgens een 9-digitaal nummer met de letters GB.

  Hieronder volgen enkele voorbeelden van trackingnummers van Royal Mail.

  - WC 068 047 876 GB

  - LG 123 456 789 GB

  - 050 111 C31 F4

  - 32048619500001B3A6F40

  Veelgestelde vragen over Royal Mail Tracking Number

  • Waar vindt u het trackingnummer voor het Royal Mail-pakket?

  U kunt het trackingnummer vinden op het verzendetiket van het pakket of het ontvangstbewijs dat door het postkantoor als streepjescode is gegeven.

  • Waarom wordt mijn trackingnummer niet herkend door het trackingsysteem van Royal Mail?

  Hieronder volgen enkele redenen waarom uw trackingnummer niet werd herkend door de tracking van Royal Mail.

  - De afzender heeft een trackingnummer aangemaakt, maar heeft het pakket niet ingediend bij het Royal Mail Centre

  - Systeemfout of vertraging in updates

  - Fout bij het invoeren van het trackingnummer

  - Verkeerd trackingnummer

  • Wat kan ik doen als ik mijn trackingnummer kwijt ben?

  Het trackingnummer wordt meestal weergegeven in de bevestigingsmail of de orderfactuur. Als u de e-mail hebt verwijderd, kunt u de afzender of de e-commerce winkel vragen om het referentienummer opnieuw te verzenden.

  Royal Mail Tracking Statussen

  Wanneer u een pakket volgt via een trackingnummer van Royal Mail, toont het de informatie over verzending in de vorm van gebeurtenissen of status.

  Enkele van de meest voorkomende trackingstatussen zijn:

  Trackingstatus

  Beschrijving

  Afzender die object voorbereidt

  Het pakket heeft een trackingnummer, maar is niet ingediend bij het verzamelcentrum van Royal Mail

  Verzenditem afzender

  Het toont de tijdstempel wanneer Royal Mail het pakket bij de afzender heeft opgehaald

  Geaccepteerd op het postkantoor

  Het toonde de tijdstempel toen de afzender het pakket indiende bij het dichtstbijzijnde Royal Mail-kantoor

  Object ontvangen

  Het pakket bevindt zich momenteel in het verzamelcentrum van Royal Mail

  Klaargemaakt voor export

  Het pakket is gelabeld en is klaar om te worden geladen voor export

  Object dat het Verenigd Koninkrijk verlaat

  Het item is geladen in het vliegtuig of schip dat het land verlaat

  Item heeft het overzeese internationale verwerkingscentrum verlaten

  Het pakket wordt gescand en is klaar om in het vliegtuig of schip te worden geladen

  Op doorreis naar de bestemming

  De zending is momenteel onderweg naar het land van bestemming via de lucht- of zeeroute

  Object aangekomen in het land van bestemming

  Uw pakket bevindt zich op de luchthaven in het land van bestemming

  Item is met de douane

  Uw pakket wordt vastgehouden door de douane in het land van bestemming en wordt vastgehouden totdat het probleem is opgelost

  Geleverd door

  Het toont de tijdstempel tot wanneer u het pakket op die dag ontvangt

  Verzonden

  Uw pakket wordt in de bestelwagen geladen om uw adres te bereiken

  Geleverd & Ondertekend

  Het pakket is met succes ontvangen en ondertekend door de geadresseerde

  Api voor het bijhouden van Royal Mail

  Royal Mail tracking API stelt eCommerce-winkels in staat om hun pakketten die via luchtwegen of zeeroutes worden verzonden, efficiënt te volgen. Het houdt u op de hoogte van uw zending met alle mogelijke informatie, van real-time locatie tot geschatte leverdatum.

  TrackingMore biedt een API voor het volgen van pakketten die kan worden geïntegreerd met meer dan 1100 koeriers wereldwijd,

  zoals

  Express: UPS tracking, DHL tracking, FedEx tracking, TNT tracking

  Post: USPS tracking, China Post Tracking, Hong Kong Post Tracking, etc.

  Het helpt u meerdere pakketten te volgen met behulp van het trackingnummer, AWB-nummer of referentienummer, internationaal of lokaal.

  TrackingMore biedt een geconsolideerd dashboard met elk detail van herkomst tot bestemming voor het volgen van internationale bulkzendingen van Royal Mail. Het biedt real-time details van uw Royal Mail-pakket en ondersteunt meerdere talen zoals Engels, Frans, Spaans, Duits en meer.

  Veelgestelde vragen over Royal Mail Tracking

  • Waarom kan ik de trackinggegevens van mijn artikel niet vinden?

  Het is mogelijk dat de verkoper het trackingnummer voor uw object direct na het plaatsen van uw bestelling heeft gemaakt, maar dat het object mogelijk nog niet naar het verzamelcentrum van Royal Mail is verzonden.

  Het wordt aanbevolen om de trackinggegevens binnen 48 uur opnieuw te controleren. De status wordt bijgewerkt zodra Royal Mail het artikel in hun afhaalcentrum heeft ontvangen.

  Als het probleem na één dag aanhoudt, moet u contact opnemen met de afzender om te controleren of het juiste trackingnummer is opgegeven en om te bevestigen of het pakket is verzonden.

  • Waarom verandert er zelfs na twee dagen niets aan de trackingstatus?

  Verschillende soorten services hebben verschillende systemen voor updates of scannen. Voor sommige diensten wordt het pakket slechts twee keer gescand, bij ontvangst en bij levering. De status kan dus niet veranderen, zelfs niet na een paar dagen. Andere redenen kunnen zijn:

  - Systemen hebben een update nodig

  - Onjuist nummer ingevoerd

  - Het ingevoerde nummer is niet voor uw pakket

  • Wat te doen als de real-time tracking laat zien dat uw zending de verkeerde kant op gaat?

  Royal Mail heeft een uitgebreid transportnetwerk en een systematische manier om elk pakket te distribueren. Uw pakket wordt niet rechtstreeks vanuit de transportfaciliteit naar u verzonden; Het bereikt eerst het dichtstbijzijnde distributiecentrum en vervolgens het lokale postcentrum.

  Ze zorgen er echter voor dat ze de meest probleemloze route naar uw adres nemen.

  Royal Mail gebruikt GLS om internationale zendingen te bezorgen, zodat uw pakket in andere landen kan worden gescand voordat het de bestemming bereikt.

  • Wat kunnen de redenen zijn achter onnauwkeurige trackinginformatie?

  Ondanks de over het algemeen routinematige en naadloze operaties bij Royal Mail, is er altijd het potentieel voor technische problemen of menselijke fouten.

  Als u onnauwkeurige trackinginformatie ontvangt, kan dit te wijten zijn aan een vertraging bij het scannen of een vertraging in de systeemupdates.

  • Wat moet ik doen als de trackingstatus van Royal Mail wordt weergegeven als er wel iets is afgeleverd, maar mijn artikel niet is ontvangen?

  U kunt controleren of het artikel is verzonden via de service die een handtekening nodig heeft bij levering. Zo ja, controleer dan de naam van de ontvanger om te weten wie het mogelijk heeft geaccepteerd. U moet ook uw verzendadres opnieuw controleren en de postkamer controleren om te zien of het uw werkadres is.

  • Wat moet ik doen als mijn verzendadres correct is, maar het artikel niet kan worden gevonden?

  De trackingstatus van Royal Mail geeft aan dat uw artikel is afgeleverd, maar u kunt het nog steeds niet vinden, dit kan te wijten zijn aan een scannerfout. In een dergelijk geval raden we aan om een dag te wachten voordat u actie onderneemt, omdat het item nog steeds kan verschijnen.

  Als het artikel na een dag nog niet is aangekomen, neem dan contact op met de afzender. De afzender kan vervolgens contact opnemen met Royal Mail als de bezorgbestemming zich binnen het VK bevindt.

  Als het artikel internationaal zou moeten worden afgeleverd, moet de afzender contact opnemen met het postkantoor van het land van bestemming.

  • Wat is het leveringsschema voor Royal Mail?

  Royal Mail verstuurt zes dagen per week leveringen van maandag tot en met zaterdag. Ze maken zelfs geplande zendingen op zondagavond. De levering wordt opgeschort op alle feestdagen en feestdagen.

  De geplande leveringen worden voltooid in stedelijke gebieden tegen 15.00 uur en de landelijke regio's tegen 16.00 uur, afhankelijk van afgelegen en transportbeperkingen. Het postvolume en de route kunnen bepalen wanneer de zending naar een specifiek adres wordt verzonden.

  • Wat is de reden achter pakketvertragingen van Royal Mail?

  Royal Mail heeft een goede procedure en systeem voor het bezorgen van pakketten in elk deel van het Verenigd Koninkrijk. Er kunnen echter een paar redenen zijn waarom er een vertraging kan optreden, waaronder:

  -Weersomstandigheden

  -Feestdagen

  -Stakingen

  - Wegafsluitingen

  - Het pakket niet geaccepteerd

  - Het adres was niet veilig om te bezorgen

  - Internationale beperkingen

  - Vastgehouden bij de douane

  • Wat houdt het indienen van een claim voor een verloren of beschadigd pakket in?

  De snelste manier is om contact op te nemen met de afzender en hen te vragen online een claim in te dienen via Royal Mail. Ze kunnen zelfs meerdere claims indienen voor maximaal 10 pakketten.

  Contact Royal Mail

  Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met de klantenservice van Royal Mail. Hieronder volgen de contactgegevens.

  Met TrackingMore kunt u de realtime locatie, het huidige transitpunt, de geschatte afleverdatum en de trackingstatus van uw pakket controleren. Zodra u de reden achter vertragingen in de levering of het volgen van statusupdates kent, kunt u geïnformeerde maatregelen nemen voor uw zending. Als u uitleg wilt over een specifieke trackinggebeurtenis, kunt u 'Beschrijvingen en suggesties van trackingstatus' raadplegen.

  Track all your parcels in one place.

  1242+ carriers Integrated

  Boek een demo

  Track your packages across different carriers

  TrackingMore integrated with 1242+ carriers, supporting global parcel tracking in one place.

  Track 1242+ Global Carriers >

  Beoordelingen

  Overall rating
  4.4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  Schrijf een beoordeling

  Transformeer uw
  Zending vandaag nog volgen

  Wilt u verzendupdates automatiseren of uw bezorgefficiëntie verbeteren? Met de krachtige API van TrackingMore heb je alle tools binnen handbereik om het traject van je klant na de aankoop te transformeren.