SPX MY Tracking

Simply enter tracking number to track Shopee Express MY international package right now, get origin/destinations tracking information in one place, it's simple and easy, just give it a try!

Reviews

Overall rating
4.9
  • 636
  • 7
  • 30
  • 0
  • 4
Write a review
CGraceAbenoja

Shopee Express sent a text message to my number at 8:27AM saying that they will deliver my parcel 4/6/22. I replied politely asking what time they will deliver my parcel and told them that I need to know the time so I can wait for them to arrive since my job is night shift and I still need to sleep in the afternoon. I did not receive any response. I was up and kept waiting for them to text back until 3PM but to no avail. Then the rider came at 3:55PM saying he's already downstairs and wants me to receive the item. He called several times but I was no longer able to pick up the phone for I was already asleep. Then another text message came in (which by the way I was able to read it at 6:29PM when I woke up) and the rider said: Last call and if I won't pick up, he will then return my item and he will not come back to deliver it. I replied to his text message and told him that I was waiting for him to reply on my first text message so I can wait for him to arrive yet no response and that I was already asleep when he came. The rider is very RUDE and his name is "NEIL". He sent me another text message saying that HE WILL ASK SHOPEE TO BAN MY ACCOUNT. HE EVEN SAID HE IS VERY TIRED AND WHY I WANT HIM TO COME BACK AND FORTH TO DELIVER MY PARCEL (it is their job to deliver the parcels, maybe not the same day but the next). As a shopee buyer, I contacted Shopee support and took a screenshot of the rider's text messages and they apologized. The damaged has been done though. Shopee Express' head in cebu city called and apologized however, the rider who delivered my parcel did not. Not until I told the other guy he shouldn't apologize but the rider himself. So he handed the phone to him and he apologized and said he will go back tonight to deliver my parcel but it was too late. I no longer want to deal business with that person! This is not my first rodeo in buying things thru Shopee so I know how tiring it is for the riders to deliver parcels and I understand where he is coming from but he should not bring his temper out to his customers like that. Businesses will be closed because of employees like NEIL who acts as if he is the boss! Hope this incident will not happen to other customers. I never had any issues with delivery men who delivers parcels except this very arrogant and attitude man! - Cebu City Branch

Show More
Bad review with 5 stars

Bad review but have to give 5 stars because they won't show the 1 star review. No wonder the rating is so great. Shopee express is as good as a bad politician. Laggard. Sluggish. Indolent. Slothful. Cretinous. Dopey. Your staff who is reading this is cack-handed. Let us do an honest review with real star number.

Show More
James Tai

Very very slow. normally took around 1 week to deliver. why not using ShopeeRelaxed

Show More
Jep the man

Nama melambangkan integriti. Sila tukar nama drp shopi express kepada shopi will deliver. Sbb nama biar seiring dengan kemampuan. Sila belajar maksud dan harapan pengguna daripada ayat express. Elok2 ada courier mcm jnt, poslaju, kau sibuk nak buat delivery juga tapi service mcm barbeque, pantai dalam, custard, keypad lock

Show More
Dee

Aku cam terkejut sebab aku tak sangka brang yang dari mainland china sampai dulu dekat aku, aku ada order 2 brg dri shopee satu dari mainland china satu dari melaka post pakai shopee express, but yang dri overseas tu sampai dulu, aku mcm wtf bodoh slow nak mampos korang punya shopee express tu , barang aku stuck berhari hari , check trakcing after 2 days baru ada update, pastu kene check lagi after 2 days, cmon lah shopee express, jauh sangat ke dude dari melaka nak ke pahang tu kalau nak di bandingkan dri overseas nak ke malaysia tu…. CMON LAAAAAAA

Show More
Aku yg stress

Sori shopee..ko hold brg aku smpi 2 minggu kan, aku tak kan beli brg dgn shopee lg..service kurier paling teruk abad ni

Show More
insan teraniaya

x sesuai la kalau pakai nama shopee express sbb lembap sgt...nama jer express padahal lembap macam siput babi jer..macam mana la boleh ada courier macam ni..lain lain courier semua ok jer...menyampah betul beli barang kat shopee sekarang ni ..ikut suka mak bapak dia jer letak courier yang dia nak untun hantar barang kita...cibai betul

Show More
insan

kalau shopee paksa customer guna shopee express boleh kot kita slow slow tukar platform

Show More
cantik

asal barang departed lama sangat eh!! orang penatla tunggu dahla barang urgent untuk belajar haih

Show More
Shopee Express Lembab

Brg aq dari 25/3 tak gerak² lagi ni......Ya Allah ampunkan lahh dosa aq sbb terpaksa mencarut

Show More
Bapa kau

Shopee express ni dulu ok aje, tak tau kenapa sekarang gila hal banyak, asik order dan re-order, cash on delivery itu memang saya tak rugi kalau brg tak sampai, tapi u mau tau bukan semua orang senang sangat tak payah kerja duduk rumah tunggu parcel ber minggu minggu, memang perlu kan barang itu jadi order saja kan senang, barang tu seller dah ship out, dan berapa hari sudah status dah out for delivery, tapi bila sampai malam tiba tiba jadi status send back to seller, saya banyak perlu barang itu, tapi kerap jadi send back to seller, tanya tapi cakap boleh order lagi, then order lagi jadi send back to seller lagi, jadi mcm mana, saya free sangat ke tunggu dekat rumah? Tak payah kerja dah, tunggu parcel aje la, baik bagi customer pilih cour la, order 5 parcel punya barang, tapi 4 itu tak pernah sampai, tanya cume bagi jawapan yang sama, macam la bot aje, then untuk apa, order pakai shopee pay lagi teruk duit i berapa ratus semua stuck dekat barang yang tak boleh sampai, banyak lama tunggu untuk refund, lagi kalau barang skincare boleh ke tahan panas lama lama? Kalau barang rosak kan muka macam mana? Salah kan seller ke? Boleh ke barang skin care tahan panas 6-8 hari? langsung tak solved problem ini, shopee lagi tak nak improved problem ini, sudah berapa tahun saya pakai shopee, ingatkan senang ada shopee, tapi sekarang sudah mampus, saya tunggu parcel dekat rumah aje tak payah kerja lagi, lagi tak mau improved hal ini, nanti saya delete aje, tukar yang lain shop, shopee bukan semua barang murah sangat, lagi fake banyak, itu saya tau la, tapi pasal cour itu tak nak solved, i memang la mau ban shopee, cakap banyak tak guna, memang dia orang tak solved problem lagi

Show More
Mr Alonso

Aku dah banyak kali kena sebab tu aku stop beli di shopee.. Kawan aku la nie nak beli sangat di shopee.. Barang stuck hari-hari duk tanya kat mana.. Kan dah kena.. Tapi lepas ni aku yakin dia tak kan beli dah di shopee hahaha.. Mujur la dia tak pernah download shopee

Show More
Rubbish shopee express

Force seller to use shopee "xpress", giving us rubbish service , cheras KL send to ampang KL area, stuck at ur rubbish hub for 10 days..........not moving at all , pls close it ur courier service, save everyone

Show More
Tah sape sape

Ha ni nak cakap sikit ni , tktaula korang baca ke tak en , barang aku ni dr pkl 11 kata out for delivery sampai sekarang ni takda khabo pon pasal barangnya , tolongla , benda ni orang nak pakai urgent , agak ii kalau beli barang untuk simpan ubat family kau ke untuk kau ke tak rasa ke benda tu urgent , mmgla tk smua beli benda sama , tapi kene la disiplin . mcm mana org tak mengamuk dgn korang ni . tamat .

Show More
shopeemakkauhijai

Force seller to use shopee "xpress", giving no flexibility for customers to choose preferred courier. Muka budak yg kerje shopee hantar parcel pon cam anat (xnak senyum, nada krg ajar). The only best thing for shopee is its online platform...the others?? trash as ef. Change shopee xpress to Shopee Pekasam. Alasan overload brg....dah yg ko paksa seller guna shopee xpress tu knapa? itu la punca brg overload, delayed, boooooddooohhhhhhhh

Show More
Liya

Tak paham kenapa nak kene hold barang sampai berminggu2,kalau dh x bagi orang pilih courier, tolong la upgrade service, items yg I purchased tu dh la urgent nak pakai ,please fix it shopee ,post biasa x slow macam ni, shipping orang bayar kut, bukan tak bayar ,kalau dh tau u are so slow,jgn bg seller guna courier u, paksa guna shoppe express tp perkhidmatan slow

Show More
Unknown

Status Tracking(12PM) showing yg parcel in transit & out for delivery. 8 jam pundekk aku menunggu mcam lah driver courier ni kena mmandu one shoot dari HUB Alor Setar ↔️ Petaling Jaya! Padahal parcel aku kt HUB centre Ara Damansara je kut! Last2 status tracking updates showing parcel aku gagal dhantar, alasan driver nye due to insufficient time!! Guna alasan mcm ni pd manusia tk siuman blh laa sial! Lain kali klu dah agk2 tkleh nk done hantar parcel kt cust, gunalah otak call cust and bgtau banggang!! Dr kau buat org menunggu! Bila cust complaining and ckp yg driver courier ni punca utama masalah(Toxic) korang jadi Emosi tapi itulah kenyataanya pun!

Show More
Zack

Order barang dari Melaka. Rumah juga di Melaka. Order pada 17hb. Seller send out 18hb. Dari 18hb sampai hari ni 25hb masih sangkut kat delivery center di MKZ. Bila tanya shopee tak boleh collect di sorting center, kena apply dan tunggu seminggu baru dapat approval. Kesimpulan, jangan sekali2 order di shopee. Baik order lazada. Dulu shopee pakai JnT atau ninja van bagus. Sekarang bila pakai shopee express memang sangat lambat. Entah2 tak sampai pun barang.

Show More
Naza

No doubt slowest in Malaysia. Macam pakai pos biasa bukan expess. Dah tu style seller takde choice pulak kena pakai jugak servis dia. Tak malu ke? Dahla lembab. Bungkus ikat tepi je la. Menyusahkan hidup orang

Show More
Deng

19hb seller dah post. Dah harini 25hb pun belum sampai2. Dkt website tulis 1-3 working dah. Ni dah bapak 7 hari barang tak sampai2.

Show More
< 1 2 3 4 5 6 7 >

Take your post-purchase order tracking experience to the next level